Tuesday, November 8, 2011

Revive!

Assalamualaikum!

Dah lama terabai blog ni.Aku pun dah lama tak stalk blog orang.Disebabkan line wifi kat kolej yang macam siput,semangat nak jadi stalker/blogger pun dah hilang.Oh ya,aku ada di Perlis la ni.Alhamdulillah,ada rezeki nak jumpa family,kawan-kawan.Seriously,it feels so good to be home.Just in time.Bila aku tengah kalut kusut struggle dengan study,assignments,exam yang banyak lepas cuti midsem ni,aku balik rumah.Jumpa dengan mata,telinga,penghulur tangan & pemberi semangat yang tegar.

Peluang sambut Eidul Adha di rumah kali ni dimanfaatkan dengan sepenuhnya.Terutamanya dalam bab makanan.muahaha!Tapi aku tak lupa kat kawan-kawan di Unimas yang tak balik Semenanjung Tanah Melayu.Takpa,nanti aku bawak balik untuk hampa merasa naa.Hampa terbaeek!Sebab tabah beraya di perantauan.hihi.Lepas ni aku janji,takkan mengeluh dah.Nak study betul-betul.Nak jaga pemakanan.Nak dean list!Doakan aku yaa.Rasa macam minum 100 Plus,tak pun Revive.Faham tak?rasa macam baru boleh bernafas.Terima kasih Ya Allah.

Firman ALLAH S.W.T: "DIAlah yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup (kamu) untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: Siapakah antara kamu yang lebih baik amalnya dan DIA Maha Kuasa (membalas amal kamu) lagi Maha Pengampun (bagi orang-orang yang bertaubat)."
– Surah al-Mulk: 2.

Sekian,As-Salam. :)