Sunday, October 9, 2011

kali ni betul,

Assalamualaikum.

Kali ni betul,betul kali ni,aku rasa aku dah tak normal.Aku dah makin kurang sabar,cepat stress,baran semakin berleluasa.Serius,tak tahu kenapa.Orang yang tak buat salah,aku amukkan.Aku dah tak banyak cakap,kalau gelak pun macam dibuat-buat.Kadang-kadang.What's wrong with me?I don't know.Rasa macam..entah.Aku sendiri tak tahu.1 thing for sure,I think I'm loosing myself.

Dengan jauh dari family,jauh yang amat jauh.Kena rentas Laut Cina Selatan kalau nak balik rumah.Bukan homesick rasanya,sebab dah lebih setahun aku belajaq kat Sarawak ni.Cuma aku rasa,aku rindu mama bebel,baba sporting,adik-adik yang anoyying.Orang lain boleh balik rumah masa weekends,hang boleh balik rumah 2,3 kali ja setahun.Sabaq Nan sabaq.Susah dahulu,senang kemudian.Allah takdirkan aku belajar jauh-jauh sebab nak aku jadi kuat.Mana tahu nanti aku buat masters di Jepun?wehee..Berangan ja lebih.haha!

Aku sangat tak reti nak luahkan perasaan orally.Nasib baik Allah kurniakan jari-jari ni,so that aku boleh taip.Luahkan apa yang aku rasa.Aku rasa aku dah bina dinding,tak benarkan orang approach aku bila aku macam ni.Mintak maaf ya roommates,kawan di UNIMAS,semua oranglah.Aku bukan sengaja tak nak luahkan perasaan.Cuma aku tak tahu cara yang sesuai.

Dah cukup.Rasa lega untuk masa sekarang.Alhamdulillah.

Sekian,As-Salam. :)

p/s : I need something to boost myself.A picnic at the waterfall,inside the jungle maybe?